Можливо, цей рецепт підійде і для інших хлібопічок:
1. хлібина 900 г
2. програма 3 год:
3. темна скоринка
Отже я взяла свій традиційний для випікання рецепт, що описаний в моїй статті більш ніж річної давності і внесла деякі зміни.
В дріжджах я перейшла на "Львівські дріжджі, формула 42". Спочатку вимушено, бо інших не було, а потім я до них звикла. В пачечці 42 г — це вистачає на 5 буханок хліба 900 г. Ділю, як і раніше, зразу, потім зберігаю в скляній посудині, що герметично закривається. Тоді дріжджі не пересихають.
Отже для повноцінної хлібини нам знадобиться:
1. Живі дріжджі 1/5 42 г пачечки;
2. Молоко 400 мл:
3. Сіль 1,5 мірної чайної ложки;
4. Цукор 2 столові ложка;
5. Масло 35 г;
6. Борошно 575-600 г.
1. хлібина 900 г
2. програма 3 год:
- 10 хв. замішування
- 20 хв. перший підйом
- 15 хв. вимішування
- 20 хв. другий підйом
- 1 хв. делікатне вимушівання
- 52 хв. третій підйом
- 1 год. 2 хв. випікання.
3. темна скоринка
Отже я взяла свій традиційний для випікання рецепт, що описаний в моїй статті більш ніж річної давності і внесла деякі зміни.
В дріжджах я перейшла на "Львівські дріжджі, формула 42". Спочатку вимушено, бо інших не було, а потім я до них звикла. В пачечці 42 г — це вистачає на 5 буханок хліба 900 г. Ділю, як і раніше, зразу, потім зберігаю в скляній посудині, що герметично закривається. Тоді дріжджі не пересихають.
Отже для повноцінної хлібини нам знадобиться:
1. Живі дріжджі 1/5 42 г пачечки;
2. Молоко 400 мл:
3. Сіль 1,5 мірної чайної ложки;
4. Цукор 2 столові ложка;
5. Масло 35 г;
6. Борошно 575-600 г.
7. 2 яйця.
Підігріваємо молоко до 30-35°С, відразу розділяємо на 2 посудини — в 50-100 мл. розчиняємо дріжджі, в те, що залишилось додаємо масло невеликими шматочками і чекаємо поки воно повністю розтане (можна прискорити процес тихенько перемішуючи молоко). Змішуємо обидві суміші і виливаємо в форму.
Додаємо сіль, цукор, вбиваємо 2 яйця.
Просіваємо борошно. Висипаємо відважені 575 г. і запускаємо програму (програма 1 (Basic), color Dark (темна скоринка), Loaf (розмір хлібини) 900 г.).
Далі спостерігаємо за замішуванням. Тісто повинно бути м'яким, але не рідким, тому якщо воно занадто розтікається, додаємо ще 1-2 столові ложки борошна.
Випечений хліб виймаємо з форми (бажано майже одразу після закінчення випікання, тоді він не мокріє), обгортаємо полотняним або лляним рушником. Я ставлю на підставку від мікрохвильовки для приготування страв під грилем, тоді хліб не спарюється і не стає мокрим.
А після того, як хліб охолоне, шматок цілушки з сиром та зеленню — це просто райська насолода! Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар