понеділок, 27 квітня 2015 р.

Перевірений рецепт хліба для GORENJE BM 900 AL

Можливо, цей рецепт підійде і для інших хлібопічок:
1. хлібина 900 г
2. програма 3 год:

  • 10 хв. замішування
  • 20 хв. перший підйом
  • 15 хв. вимішування
  • 20 хв. другий підйом
  • 1 хв. делікатне вимушівання
  • 52 хв. третій підйом
  • 1 год. 2 хв. випікання.

3. темна скоринка

Отже я взяла свій традиційний для випікання рецепт, що описаний в моїй статті більш ніж річної давності і внесла деякі зміни.


В дріжджах я перейшла на "Львівські дріжджі, формула 42". Спочатку вимушено, бо інших не було, а потім я до них звикла. В пачечці 42 г — це вистачає на 5 буханок хліба 900 г. Ділю, як і раніше, зразу, потім зберігаю в скляній посудині, що герметично закривається. Тоді дріжджі не пересихають.

Отже для повноцінної хлібини нам знадобиться:
1. Живі дріжджі 1/5 42 г пачечки;
2. Молоко 400 мл:
3. Сіль 1,5 мірної чайної ложки;
4. Цукор 2 столові ложка;
5. Масло 35 г;
6. Борошно 575-600 г.
7. 2 яйця.

Підігріваємо молоко до 30-35°С, відразу розділяємо на 2 посудини — в 50-100 мл. розчиняємо дріжджі, в те, що залишилось додаємо масло невеликими шматочками і чекаємо поки воно повністю розтане (можна прискорити процес тихенько перемішуючи молоко). Змішуємо обидві суміші і виливаємо в форму.

Додаємо сіль, цукор, вбиваємо 2 яйця.

Просіваємо борошно. Висипаємо відважені 575 г. і запускаємо програму (програма 1 (Basic), color Dark (темна скоринка), Loaf (розмір хлібини) 900 г.).

Далі спостерігаємо за замішуванням. Тісто повинно бути м'яким, але не рідким, тому якщо воно занадто розтікається, додаємо ще 1-2 столові ложки борошна.

Випечений хліб виймаємо з форми (бажано майже одразу після закінчення випікання, тоді він не мокріє), обгортаємо полотняним або лляним рушником. Я ставлю на підставку від мікрохвильовки для приготування страв під грилем, тоді хліб не спарюється і не стає мокрим.

А після того, як хліб охолоне, шматок цілушки з сиром та зеленню — це просто райська насолода! Смачного!



Немає коментарів:

Дописати коментар