пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Здорове харчування&стокове фото: Хурма і цибуля.

Минулого тижня я почала вести ще один блог на v4asno.com. Сьогодні нові фото, новий рецепт і рубрика "Здорове харчування", що віднині будуть публікуватися паралельно в двох виданнях. 




Крім всього іншого я готувала салат з хурми. Взагалі салат не десертний не дивлячись на те, що в приготуванні використовуються фрукти. Виходить досить цікаве смакове поєднання, що підійде до м'ясних страв, наприклад, до соковитого стейку. Також цей салат підходить до нежирної риби.
Отож почнемо готувати.
Для приготування салату нам знадобиться наступне:
  • 1 хурма;
  • 1 яблуко;
  • 1 цибулина;
  • сік з половинки лимона;
  • сіль, перець за смаком, оливкова олія, зелень для прикрашання.
Що стосується розмірів фруктів, то бажано, щоб за розміром вони приблизно збігалися. Тоді ми отримаємо оптимальне співвідношення складників.
Далі все готується доволі просто.

Чистимо цибулину і нарізаємо її напівкільцями, викладаємо в окрему посудину, додаємо сік лимона, добре перемішуємо і залишаємо маринуватись. Це позбавить цибулю гіркоти.

Миємо яблуко і хурму. Хурма повинна бути не м'якою, але солодкою, тому ідеальним варіантом буде плід сорту “шарон”. Яблуко вибирайте на свій смак. Можу лише сказати, що сорт “голден” добре підійшов цього разу. Ці обидва фрукти нам треба нарізати акуратною соломкою.

Все нарізане складаємо в простору посудину, додаємо замариновану цибулю, перемішуємо. До залишків лимонного соку додаємо сіль та оливкову олію, добре змішуємо і заправляємо отриманою сумішшю салат, ретельно перемішуємо.

Варто зазначити, що завдяки лимонному соку яблуко в салаті не чорніє, тому він не втратить привабливого вигляду.

Перед подачею на стіл посипаємо меленим перцем (я використовую суміш різноманітних перців) і прикрашаємо зеленню.

Смачного!


Немає коментарів:

Дописати коментар