пʼятницю, 12 лютого 2016 р.

Здорове харчування&стокове фото: ерінги.

Після невеличкої перерви я повертаюся до рубрики "Здорове харчування".
Сьогодні мова піде про досить новий на нашому ринку продукт, котрий почав з’являтися на полицях супермаркетів. Це гриби, що називаються ерінги. Вони належать до родини гливових та мають товсту м’ясисту білу або світло рожеву ніжку і невелику, в порівнянні з ніжкою, шапочку.

Щодо корисних властивостей, то ерінги багаті на вітамін D2 і комплекс вітамінів В, які стимулюють імунітет і позитивно впливають на нервову систему. Медики стверджують, що ерінги сприяють очищенню організму і виведенню солей важких металів, покращують травлення, стан шкіри, волосся і нігтів, підвищують імунітет, покращують травлення. Та ще й до всього уповільнюють старіння. Майже чарівні такі грибочки. Але що відповідає дійсності, так це те, що ці гриби є одними з небагатьох, котрі сміливо можна споживати в сирому вигляді не боючися отруєння. На відміну від білих грибів чи печериць, бульйон зварений на основі ерінгів буде чистим і прозорим. На смак ерінги трошки солодкуваті з присмаком, схожим на горіхи кеш’ю.
Сьогодні у нас гриби будуть основною стравою, але не дивлячись на це приготування буде дуже простим і швидким.

Отже нам знадобиться з розрахунку на 1 порцію:
  • гриби ерінги (великі) 300 г;
  • оливкова олія 1 десертна ложка;
  • сіль, перець, спеції - за смаком;
  • мед - 1 чайна ложка;
  • бальзамічний оцет - 1 чайна ложка;
  • сік ¼ частини лимону;
  • зелень (цибуля, петрушка, розмарин)


Миємо гриби, нарізаємо, солимо, залишаємо на 5-15 хвилин, щоб вони набралися трохи солі. Тим часом розігріваємо пательню, змащуємо її оливковою олією і починаємо обсмажувати. Приблизний час смаження з кожного боку — 2-3 хвилини.

Підсмажені гриби викладаємо на тарілку. Тепер готуємо заправку — змішуємо мед, оцет, сік лимона, подрібнюємо зелень, додаємо до отриманої суміші. Заправкою поливаємо зверху грибочки, прикрашаємо залишками зелені і можна їсти.

Для смачного поживного сніданку до цієї страви достатньо буде додати легкий овочевий салат, твердий сир та склянку соку, або кефіру чи ряжанки. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар